Dagarna

Dagarna bara går och går. Har ändå väldigt mycket för mig känns det som och det gillar ju jag. Att pyssla och dona här hemma är något jag trivs med. Förändringar är ett måste så lite flytt på ljusstakar, inköp av nya ljusstakar, montering av hylla ovanför tvättmaskin, nya gardiner i köket är lite vad jag hållit på med de senaste dagarna. Har även hunnit med en tjejkväll hemma hos min fina vän Ann, lunch hos bästa Ola, myst med Vincent och lillebror, bjudit Kathleen och Kristin på frukost och ikväll går jag på hockey med pappa. Som sagt, dagarna bara går. Men jag klagar inte.
Igår fick jag sms av svärmor att hon och hennes väninna sytt klart babynestet till bebisen, hon skickade även bild. Jag ska visa er sen när jag fått hem det, så himla fin den blev alltså. Är supernöjd. Äntligen börjar känslan bli lite starkare, det börjar närma sig och det börjar bli lite mer på riktigt nu. Jag går in i v 35 idag, låter helt galet egentligen. Mår fortfarande väldigt bra och har samma ork och energi som innan. Min mage känns väldigt fast och sitter där den sitter liksom. En väldigt behändig liten mage måste jag säga. Har inte gått upp överdrivet mycket heller så jag känner mig fortfarande väldigt smidig. Visst jag har största biten kvar men ändå, jag lever här och nu. Jag uppfattas säkert som stor för vissa men jag tycker inte själv att jag är särskilt stor. Jag rör mig i stort sett som vanligt och kliver upp i soffan och sängen som vanligt, tar mina raska promenader med Zoe som vanligt, lyfter och bär nästan som vanligt (vet att jag ska vara försiktig). Jag känner mig stark helt enkelt! Jag hoppas den här energin och styrkan håller i sig för jag känner mig redo. Nu ska jag laga mat och göra mig i ordning för kvällen. Hej hej.


Säljer

Nu ligger våran Saab på blocket. Eller Johans bil ska jag väl skriva så blir det inga funderingar. Nu är vi i behov av en större och rymligare bil då vi måste få plats med både hundbur och barnvagn. Vi har en spännande tid framöver helt enkelt! Vi har inte bara oss själva att tänka på längre. Häftigt samtidigt som det skrämmer mig lite. Hur som, vi håller på att kolla runt på ny bil en hel del, det roligaste är att Johan och Ola (min bästa kompis sambo) har kollat på samma bil. Jag vet att jag frågade K för ett tag sen vad den bilen hette som de var intresserade av, det visade sig sen när Johan kom hem och visade mig vad han hade hittat att det är exakt samma. Så bli inte förvånade om vi kommer åkandes i likadan bil. Jag bryr mig inte, hoppas inte dem heller gör det. Det är en bra och ordentlig bil som har stora utrymmen så vi måste tänka på det. Men om det nu blir så att vi köper samma så lovar jag att ta olika färger, haha.
Nu ska jag göra mig i ordning. Känner ni nån som vill köpa en snygg bil, hojta till. Jag personligen älskar saaben, den är så skön att köra så det är ett bra köp. Herrå!!

Tisdag

Knappt så man vet vilken dag det är i veckan när jag går hemma såhär. Igår följde jag med Kathleen och barnen och storhandlade. Vi båda behövde komma iväg så jag tog Vincent och matkassarna i min vagn och K tog lilleman i barnvagnen. Det gick väldigt bra och V var hur duktig som helst och hade kontrollen över självscanningsdosorna. Det gillade han!

Idag ligger både jag och Zoe i soffan och slappar för fulla muggar efter en liten längre promenad. Resten av dagen blir lugn men ikväll väntas tjejkväll med mat och en hel del prata ikapp i tid.


Utflykt

Igår blev det en vända till våra vänner Erica och Gustav för att hälsa på dem men framförallt se deras nya familjemedlem Victor. Vilken härlig dag vi hade det, med fika direkt när vi kom, jag fick mysa med söta lilla Victor på en gång (gilla), lite häng i soffan, sen bjöds det på god mat och ännu mer bebismys och massa prat. Det är ju så härligt och bebisar luktar såå gott. Det är mycket bebisar runt omkring oss nu och alltid lika spännande och fascinerande att se de små liven som kommit till oss.


Lördag

En massa mys, trevligt sällskap och pizzabuffe blev våran lördagskväll. Hur var eran?


Tyger

Tidigare idag mötte vi upp Johans mamma på Furulunds tyger. Hon ska hjälpa oss att sy en babynest till barnet. Det är som en liten korg man har bebisen i framförallt i början när de är i behov av närhet och värme. Den passar också perfekt att ha i sängen då bebisen ligger mer ombonat och mer skyddat eftersom det är en kant runtomkring som går upp en bit. Även perfekt till vagnen, spjälsängen eller bara att ha i soffan när den som i början bara sover (får vi hoppas). Vi tog ett sånt himla fint tyg till den, längtar att få se resultatet. Vi passade även på att plocka på en hel del tyg i olika mönster och material som hon ska sy filtar av. Det blir verkligen så mycket billigare än att köpa en filt. Som i mitt tycke är svindyra och man behöver ju några stycken.

Ikväll har jag bjudit in mig själv till fredagsmys i Irsta. Det bjuds på tacogratäng och godis i soffan. Johan är på galej nere på stan. Hans kompis som spelar bandy i Ryssland är hemma på besök.
Trevlig helg!


Fredag

Nu när man är hemma känns alla dagar som fredagar. Den här stressen för att gå och lägga sig finns inte riktigt på samma sätt. Igår vid lunch kom Kathleen, Ola och Lennox hit på lite smörgås och te/kaffe fika. Och jag fick mysa med Lennox, jag tar varje chans jag får. Stackars lilla pojken får så mycket pussar att hans kinder lär bli helt utnötta. Inte lätt att vara söt liten bebis❤
Senare på eftermiddan åkte jag ut till de i Irsta och vi förberedde mat för kvällen och käka årets första semla;)

I morse vakna Zoe kl 07.25 och sprang in till oss i sängen och låg där i 40 minuter och mös mellan oss. Hon låg på min arm precis som min sambo brukar göra, så ja bytte ut Johan mot Zoe. Hehe. Lilla donnan vi har hemma som tar alla bästa platser i lägenheten.


Tvättmaskin

Nu har vi tvättmaskin i lägenheten. Elgubben var här och drog all el imorse och nästa vecka kommer Johans bror som är rörmokare och drar vatten. Fy fan så skönt och vilken lättnad det kommer bli framöver. Johans träningskläder, alla filtar och handdukar som kommer vara fulla med mat och spyor kan jag bara snabbt slänga in i tvätten. Slippa klä på bebis, sätta på mig bärselen och dessutom plocka undan alla leksaker/grejer så inte Zoe käkar upp de är sån stor frihet. Nu kan vi bo i våran fina 2:a ett bra tag till. Vi trivs här och sparar massa pengar att bo här och vi får plats med allt vi måste få plats med. Så till alla er som frågar, ja vi kommer bo kvar ett bra tag till. Går ingen nöd på oss direkt. Och barn behöver inget eget rum i början heller, bara en egen säng och det ska han/hon få på en gång. Jag är glad, fan så fint det blev. Skötbädden var jag bara tvungen att lägga dit för att se hur det såg ut. Så nu saknas det lite hyllor ovanför sen är allt klart. Lycka!!


Mini

Är det en mini Johan eller en mini Verro? Kan inte sluta titta på bilderna. Det är så spännande att inte titta kön, jag säger som Johan, det är ju halva grejen att åka upp till förlossningen och inte veta. Men samtidigt så håller nyfikenheten på att ta kål på mig, vem är du där inne? Men ut ska den ju i slutändan iaf och då får vi svaret vi längtat efter. Men du får inte komma än lilla bebis, jag vill vara gravid ett tag till.


Tittut 4D

Har nyss varit på tittut 4D i Sthlm. Fan så häftigt att se lilla krabaten. Ångrar mig inte en sekund att vi åkte och fick uppleva det här. Världens rörelse och liv var det där inne. Han/hon ville äta på både händerna och navelsträngen hela tiden. En liten tjockis. Jag och Johan har ju ganska lika drag, knubbiga kinder, stora läppar och liten bull näsa så barnet var likt oss båda, haha. Så kul att se men nu undrar vi vem är du där inne??


Namnsdag

Fick ett sms av mamma och en bild på mig. Det stod "grattis på Agnes dagen fina dotra". Så jag har tydligen namnsdag. Grattis till mig själv. Haha.


Ombytta roller

Snacka om ombytta roller här hemma hos oss. Efter mer än 7 månader så har min sambo börjat jobba igen. Eller för att vara mer exakt, tidigt i somras skar han av sig senan i tummen och blev sjukskriven i 3 månader. Sen började han jobba igen och hann jobba i 9 dagar innan olyckan skedde. Och idag gör han sin första arbetsdag efter allt det. Han ska börja med halvtid för att känna av hur det känns då han skadade vänsterarmen och handen hårt i olyckan och just är vänster hänt. Han var iaf sjukt taggad och glad i morse när han satte på sig sina nya arbetskläder. Tur att han har sånt gott mod min kille, han har inte gnällt eller klagat en enda gång sen olyckan och det ska han verkligen ha eloge för. Och min graviditetspenning gick igenom så jag jobbade min sista dag i torsdag. Känns sjukt konstigt. Nu blir jag hemmafru på riktigt, Johan som skött det här så bra;)
Nu blir det lite frukost. Hej så länge.


Morgon

God morgon. Kl 8 skällde Zoe och ville in så nu ligger hon här och sover i sängen tillsammans med oss. Det kommer bli trångt här framöver;)
Efter Johans match åkte vi ut till Irsta, vårt andra hem, och käkade mat och titta film tillsammans. Vi såg kodnamn Lisa. Helt ärligt så var det absolut den bästa svenska film jag sett. Så oförutsägbar och så jävla bra. Nu är bara frågan, vad ska vi titta på i fortsättningen? Vi har tillsammans tittat igenom alla Johan Falk filmerna och såg just den sista igår. Är det någon som har några förslag på bra filmer eller serier vi kan titta på nu när det här är slut?

Jag ska ligga kvar i sängen ett tag till och njuta lite av tystnaden sen ta en uppfriskande promenad med hunden.
Senare idag åker några tjejer och jag ut till irsta och hälsar på nytillskottet. Ska bli mysigt med söndagsfika då vi typ aldrig ses längre. Hej så länge.


Vinst

Det blev vinst för Örebro idag och det var jävligt viktigt kan jag säga. Vilken annorlunda stämning det blir att se på bandy utomhus, precis som det var förr. Och som idag när vädret var så himla fint och härligt. Dock lite för kallt men solen sken hela tiden iaf. Jag och mamma hade kokat en termos med kaffe och köpt med bullar. Så jag, mamma, Zoe och Ola stod på Örebro sidan och mumsa i oss i halvleksvila. Nu är jag frussen ända in i märgen så nu ligger jag i min kära soffa med filt, tofflor och varenda ljus i lägenheten brinner. Mys.


God morgon lördag.

Känner mig rätt utvilad och pigg idag, skönt. Det är kallt ute, riktigt kallt och vi sitter i soffan med tända ljus och en varsin kopp kaffe/te. Johan var uppe tidigt idag för att äta frukost och ska hinna med en vända till innan jag skjutsar ut honom till Tillberga där Winter classic ska spelas. Johans lag Örebro möter Tillberga på Hubbovallen och bandy ska spelas utomhus. Ska bli så jäkla kul att se. Det är bara att klä sig rejält idag då det som sagt är sjukt kallt ute. -20 visade min väder app och Zoe sover bättre än nånsin, hon sover än:) konstig hund vi har. 

I torsdags fick jag träffa nytillskottet hemma hos familjen i Irsta. Varje gång är det lika ofattbart att fatta att bebisen har legat i magen under en lång tid och nu är ute och är så liten, oskyldig och förbaskat söt. Så det har blivit bebismys i 2 dagar nu, som jag njuter. Han är så snäll lilla killen och ligger mest och sover nöjt. Kan dock inte fatta att jag själv ska ha en såndär liten krabat. Jag kan tänka mig att vara gravid lite längre, vet inte om jag känner mig redo. Haha. Det är lättare att låna bebis lite då och då. Vet inte hur jag ska förklara men jag känner mig typ inte gravid, förutom magen som växer såklart. Men allt är som vanligt och jag mår som vanligt så trivs så himla bra att vara gravid så kan gärna vara det ett tag till;) men är också så nyfiken på vem det är där inne. Jag får försöka förbereda lite nu och börja gå in i tanken vad jag faktiskt ska gå igenom om några veckor. Det har inte riktigt kommit upp i min lilla hjärna. Nu är jag ledig från jobbet så all tid till det finns och ska verkligen försöka njuta av att bara ta det lugnt och vila upp mig och inte känna mig rastlös på en gång. Hej så länge.


Storebror

 
Den här fina lilla pojken har blivit storebror. Min gudson har med stolthet tagit emot sin lillebror med öppna armar♥ Kan inte fatta det själv, min bästa kompis Kathleen har blivit 2 barns morsa och vi är numer inte längre gravida ihop. Bara jag som har magen kvar. haha, så sjukt konstigt. I måndags 17,52 kom den sötaste lilla kille jag sett. Välkommen till världen lilla Lennox, som vi har längtat efter dig. Nu återstår det bara kvar att se vem som blir hans bästa kompis. 8 veckor kvar så vet vi svaret;) Stort grattis till er Kathleen och Ola, det där gjorde ni bra. 
 

Underbara dag

Mina lediga tisdagar förgyller jag alltid med massa roligt och nyttiga saker. Igår började jag dagen med god, härlig frukost och bebismys. Bästa. Jag var bjuden hem till Anna och hennes fina lilla Hedvig som bara är några veckor gammal. Fy fan så söt och fin liten tjej. Hon låg mest och sov och när hon var vaken så ville hon bara ha mat så fick inte snosa så mycket som jag önskat, men det blir fler gånger, det är jag helt övertygad om;).
Efter den mysiga stunden åkte jag ner till stan och till min frisör Eva. Det var dags att färga håret igen. 8-10 v brukar jag låta det gå så nu var det dags. Hade förberett henne lite dagen innan var jag var sugen på. Blev så sjukt inspirerad av min snygga vän Kristin när jag såg henne sist. Så rött blev det, mörkrött, med lite ljusare i topparna. Om jag blev nöjd? Sjukt nöjd denna gång. Men kan också berätta att min frisör sa: "om du ska bli rödhårig nu så får du nästan skriva under papper på att du inte kommer nästa gång och säger att du ska bli blond" haha. Så nu har jag lovat henne det, för det tänker hon inte hjälpa mig med i så fall.
Efter besöket hos Eva åkte jag och handla mat för kvällen. Frida min underbaraste fina frida kom på besök. Som jag har saknat henne, fy fan. Jag förstår att hon trivs i Sthlm men jag vill ha henne här lite oftare:). När "Hubert" är ute så får vi åka till Sthlm lite oftare.
Vi åt och prata om allt i timmar, så himla mysigt❤
En sjukt bra dag igår helt enkelt. Och det näst bästa av allt, mitt havandeskap gick igenom fullt ut. Skulle kunna gå hem redan idag men vill jobba veckan ut. Så fredag blir min sista dag, wheeeio. Jag skulle absolut kunna jobba mer och ända in i det sista, men vem gör jag det för? Plus att det passar så bra nu när Johan börjar jobba nästa vecka också, då byter vi av varandra och är inte i behov av någon hjälp med Zoe. Kunde inte klaffa bättre.
Jag skrev att det var det näst bästa, vet ni vad det bästa är??? Det tar jag i nästa inlägg;)
Nu ska jag göra mig redo för jobb.
Hej då från en lycklig tjej.


Comeback

Igår åkte jag till Örebro för att titta på Johan som skulle göra comeback på isen efter olyckan. 4 månader har gått och han är i stort sett helt återställd. Han har fortfarande lite problem med synen och delar i handen som ofta kallnar och domnar bort. Men det märktes inte av på planen, han fick helt klart godkänt. Ett par snygga passningar, fixade en straff och åkningen såg bra ut. Det var riktigt kul att se och framförallt glädjen i Johan som har funnits i honom sen han blev uttagen till matchen och sen han kunde börja träna ordentligt igen. Bandyn har varit hans räddning tror jag, bandyn har gjort så han fortare har tagit sig tillbaka och haft nånting att kämpa för. Är så glad för hans skull. Nu kan det bara bli bättre.
Efter matchen åkte vi hem till Johans syster som köpt hus i Örebro. Där fick vi god mat och en chans att ses en liten stund.


Härlig dag

Vilken härlig dag det här blev. Först frukost med underbara vänner som jag skrev om tidigare. Vi var där från 9 till de stängde kl 12. Snacka om att vi åt och prata en massa. Sen gick vi till Vila och kolla deras rea, 70% utförsäljning på allt för butiken ska läggas ner. Jag fynda några små guldkorn. När jag kom hem röjde jag undan lite och plocka i ordning sen bytte vi om för att gå ut och gå med Zoe. Vi mötte upp Ann och gick bort mot Rocklunda och in i det inhägnade området och lekte av Zoe lite. 1 timme var vi ute och gick totalt. Det blev kallt till slut men så himla skönt att röra lite på sig. Nu fortsätter dagen i soffan med tända ljus, raggsockor och en kopp te. Härliga söndag.


Frukost

Nu har jag gjort mig i ordning för att ta mig ner på stan och äta frukost på Stadshotellet med Kathleen, Maria och Lina. Ett härligt tillfälle för att ses, umgås och äta god frukost. Kan inte bli bättre. Magen kurra som bara den i morse när jag vaknade så detta kommer smaka så bra. En bra start på denna söndags alltså. Nu ska jag gå ner.


Minnen

Har lagt upp bilder från min kamera in i datorn och sitter och tittar på bilderna och drömmer mig tillbaka lite.
Jag älskar att tänka tillbaka på det som varit och så mycket roligt vi upplevt tillsammans jag och mina vänner.
Och mer roligt har vi att vänta oss. Kan bli lätt nostalgisk när jag tittar tillbaka.
Jag bara älskar den här bilden på min kärlek och min bästa kompis. Titta hur det glittrar i deras ögon. Bjuder även på en bild på mig och Johan, finaste jag har♥ 

Vänner

Vad skulle man göra utan sina vänner? Ni är fantastiska. 
Den här sommaren ska bli den bästa någonsin♥
 
 
 

Tisdag

En välbehövlig stund hemma hos Maria ikväll. Vi har inte setts på ett tag så behövde en dos av henne och hennes familj. Egentligen alldeles för liten men bättre än ingenting alls. Märktes på lilla Amanda att det var länge sen vi sågs, hon var lite blyg. Inte så konstigt såklart men det gjorde ont i mitt hjärta. Måste bli skärpning från min sida:( Maria bjöd på supergod laxpasta med fräsch sallad och efter maten en kopp varm choklad med grädde. Mums så gott. Vi pratade snabbt, mycket och länge. Det märktes att vi hade en hel del att gå igenom sen sist. Tack för en mysig kväll. 

Och tack till mamma som var "barnvakt" så att kvällen blev möjlig. Guld värt❤ 


Har idag införskaffat mig de finaste fejk orkidéerna. Min vän Ann tipsa mig om dessa. Sjukt snygga och ser verkligen äkta ut, till och med så att jorden ser verklig ut. Nu sparar jag in en massa pengar på blommor som jag bara dödar hela tiden. Är väldigt nöjd faktiskt. Äntligen lite blommor i fönstren.
Med ett nöjt inköp och en dos av min vän säger jag nu god natt. Tidig dag på jobbet imorn.


Söndag

Idag blev det bandy för hela slanten, tråkigt att Vsk förlora men. Efter bandyn blev det lek med Zoe på baksidan och matlagning inför kommande vecka. Och så har jag beställt massa roliga grejer på nätet. När det är fri frakt, ibland några kronor billigare och ibland rabatt på grejerna så tycker jag det är helt klart värt att beställa på nätet. Så kul att få hem paket. Såklart kan det även bli krångligt om det skulle vara fel på något eller något inte skulle passa, men det tar jag. Brukar även leta mig till sidor med fria returer så brukar det ordna sig. Hur som, paketen kommer i veckan och kan säga att det inte är till mig eller Johan iaf :) ska bli så spännande.
Nu ligger jag i sängen och ska försöka sova, har en arbetsvecka framför mig. Jag håller mina båda tummar att jag klarar av det. Har längtat en aning faktiskt, känner att jag vill avsluta med flaggan i topp innan jag går på föräldraledighet. God natt.


Friskt

Idag var vi ute på björnön. Jag, Johan, mamma och Zoe gick först en bit i spåret. Sen kom Kathleen, Ola och Vincent ut för att grilla korv med oss. Väldigt skönt att vara ute i friska luften och få lite energi. Har typ legat inne hela veckan så det här var välbehövligt för oss alla.
Nu har jag och K förberett maten inför ikväll så nu tar Ola över och fixar köttet, det är lite av hans grej:) så det blir lite mat och film här ikväll. Vårt andra hem ungefär. Haha. Men det tackar vi inte nej till.
Hoppas ni får en bra lördagkväll. Det ska vi ha.


Sjukskriven

Har varit sjukskriven från jobbet några dagar eftersom jag haft mitt tryck under bröstet som vill spöka på nätterna och på morgnarna så har inte känt att kraften för att ta sig till jobbet har funnits där. Det är tur att jag har världens bästa chef som verkligen förstår mig på alla sätt och han har mer eller mindre tvingat mig att vara hemma.
Jag har varit hos läkaren och bm några gånger för att försöka få svar på vad det är och även frågat er läsare om hjälp. Tack för alla svar! Jag fick hjälp att trycka bort bebisen från bröstet men det blev inte så mycket bättre. På tisdag ska jag dit igen och försöka få till ett ultraljud för att se hur bebisen ligger. För det är verkligen så frustrerande att få det där hållet eller vad man ska kalla det för. Vill bara ligga raklång och helst inte äta, då blir det värre. Förmodligen så är det något jag får leva med men. Det är väl tacken för att man mått så himla bra genom hela graviditeten. Men ändå är det en bagatell mot vad jag skulle kunnat ha för åkommor. Men på måndag kör jag igång och jobbar lite igen, jag klarar det den sista tiden som är kvar. I övrigt mår jag bra, jag börjar känna mig lite klumpigare bara. Och så längtar jag sjukt mycket efter att få se den vilda lilla sparven där inne, för vild är vad den är, hela dagarna.

Jag tog gravid bilder häromdagen med min bästa vän som är gravid i vecka 37, det var riktigt kul och bilderna blev kanonbra. Det är alltså 7 veckor mellan oss, så spännande. Sen har jag en till nära vän som också är gravid och det är jag såååå glad över. Vilket år det här kommer bli❤


Nyår 2012/2013

 Nyårsafton var grymt bra. Att fira med goda vänner och ha en sån tur att bli bortskämd av stans bästa kock kunde inte bli bättre♥

Fynd

Dagens fynd var två stycken ryamattor från Mio som har kostat 299 och kostade nu 149 kr. Fick alltså två för priset av en, klockrent ju. Jag som behövde mattor i sovrummet. Titta så fint det blev! Nu saknas bara blommor och sen är det klart. Har plockat bort julen helt och hållet ikväll, så jävla skönt att få lägga upp grejerna på vinden, vi ses om ett år.

Idag har jag och Kathleen varit ute på massa roliga äventyr. Återkommer mer om det lite senare eller en annan dag. Tur att jag har henne kan jag iaf säga, hon puschar mig till saker som jag har varit helt ointresserad av men är ett måste framöver.

Nu blir det film i soffan.


Suck

Många kommer säkert sucka och stöna åt det här inlägget men måste ändå få säga hur mycket jag saknar att vara aktiv. För ca ett år sen såg jag ut såhär som på bilden. Jag vet att man kan vara aktiv under graviditeten också och jag har gjort några försök men nu mot slutet nöjer jag mig med promenader med Zoe. Jag njuter verkligen till fullo att vara gravid och gnäller inte över det. Jag har lagt på mig lite här och där och ser verkligen hur kroppen förändras till det lite mer slappare formatet och det gör mig verkligen ingenting. Jag njuter som sagt som bara den och det som sker med kroppen kan man ta tag i efter graviditeten, det är en gåva att bli gravid och jag har helt och hållet ändrat syn på allt som har med graviditeter att göra. Det är inte viktigast att se bra ut och gå upp så lite som möjligt utan det är faktiskt att man får må bra och framförallt föda ut en frisk unge. Men känslan av att få svettas, kämpa och se resultat, just den känslan längtar jag till. Träning är så kul och ser fram emot våren då vi ska ta långa och många promenader med vagn och hund och få stå på gymmet och slita skiten ur mig:) sådeså. Nu är det 2013, det betyder att det börjar närma sig. Gaah så spännande.
God natt!


RSS 2.0