Ett år sen

För exakt ett år sen vid den här tidpunkten hade vi anlänt till Norge till mina kusiner och moster. Vi åkte därifrån 3 dagar senare med den minsta , söta, rädda, osäkra lilla tjej som fick namnet Zoe. Det min kusin inte visste var att hon hade valt ut den finaste, sötaste, envisaste, gladaste lilla hund till oss. Vi har slitit av oss håret, gråtit några tårar av frustration över vad hon åstadkommit men ändå kan vi inte låta bli att älska henne mest av allt. Hon är en del av oss nu. Vita lilla lurv. Ett år senare ska hon inte vara nummer 1 längre (snart) och vi väntar med skräckblandad förtjusning på hur det ska bli❤


Mongo

Idag är jag mongotrött, vad nu det innebär?! Har en hund här hemma som inte är så nöjd för tillfället. Vi tror hon lider av skendräktighet. Det kan förekomma 2 månader efter en tik har löpt. Alla symtom förutom ett stämmer överens när jag kikar runt på nätet. Hon är allmänt gnällig, orolig, aldrig nöjd, mer skällig än vanligt, sover dåligt, äter mindre. Fast enligt nätet ska man minska på maten och öka på motionen. Om jag bara kunde få hjälp med motionen. Om nån känner sig manad så hojta. Igår var jag faktiskt dock i en hundhage och lekte av henne lite med 5 andra hundar, enkel lösning för mig att bara låta henne springa av sig en stund. Men som sagt, ni får gärna låna henne så jag får soooova:) är det någon som har erfarenhet av dessa symtom på en hund? snälla skriv några rader i så fall, skulle bli så glad då.
14 dagar kvar nu! Galet ju, var nyss som jag berätta för alla, var nyss som jag räknande i tur och ordning vilka som ska få barn innan det är min tur. Men nu är det jag som står på tur i listan. Helt sjukt.
Nu ska jag försöka vila lite. Om det går, om hon som just för tillfället ligger på balkongen är nöjd för en stund. Sorry för det bittra inlägget men dagens sanning. Hej så länge.


Bra dag

I morse började jag med att lägga i en färgbomb i mitt hår. Jag tvättar ju mitt hår väldigt sällan (därför mitt hår ALDRIG blir/är flottigt) så när jag väl gör det brukar jag passa på att lägga i en inpackning eller som nu när jag är rödhårig lägga i en färgbomb som gör att det röda blir ännu mera röd och lystern håller i sig mycket mer. Perfekt att ha hemma eftersom just röd färg oftast mattas av väldigt snabbt. 
 
I julklapp fick jag ett presentkort på en gravidmassage av min moster. Så idag var jag och min mamma där för att använda den. Min mamma hade fått en massage hon med. Så välbehövligt och skönt det var alltså, hon la fokus på rygg, axlar och nacke. Jag njöt varje minut. Skulle dock ha kunnat legat kvar där till senare ikväll men tiden rann iväg. 
När jag kom hem sen städade jag undan, plocka ur disken, tog reda på tvätten sen klädde jag på mig för att ta en lång promenad längst svartån med Zoe, hela 50 minuter i det fina vädret blev det. Jag drog på henne selen och midjebältet på mig så traska vi på ordentligt. Nu ligger hon däckad och jag lagar mat. 
Sen blir det att hämta Johan på stationen, mitt heltidsjobb nu för tiden;) 
hej då måndag, du bara flög iväg. 
 

Trött

Efter gårdagens mycket trevliga middag med jobbet ligger jag nu i sängen tillsammans med Zoe och vi bara sover i omgångar. Johan är iväg på bortamatch och jag njuter av ensamheten och lugnet. Att bara få ligga i sängen och filosofera och sen i nästa andetag slumra till några minuter är verkligen så skönt. Nu mot slutet i graviditeten känner jag att min kropp behöver vila och sömn så då passar vi på när vi är själva❤


Middag

Nu har jag lockat håret och är redo för middag med mina härliga kollegor. Ska äta något gott tänkte jag också passa på att göra. Ha en trevlig fredag.


Häng

Måste bjuda på de här underbara bilderna på Vincent och Zoe. V kollar film och Zoe agerar kudde. Som tydligt inte verkar vara något problem. Myys som Vincent själv säger.


.......

Har tyvärr tappat lusten att blogga just för tillfället. Känns som om jag inte har så mycket att skriva om. Eller egentligen har jag massa att skriva om då jag upplever just nu det häftigaste jag någonsin upplevt, min graviditet. Men av många anledningar vill jag inte dela med mig av det utan nöjer mig med att uppdatera lite smått och gott på instagram och en annan mer privat sida. Vi får se, lusten kanske kommer tillbaka men just nu tar jag en paus. Kanske bara för några dagar eller längre. Vi får se! Hej så länge.


Ändrade planer

Ändrade planer med att kanske få somna om. Det var en liten tjej som var väldigt kissnödig så hon stod vid dörren länge och gnällde innan jag hittade min ork att gå ut. Men nu har vi varit ute i 30 minuter och busat lite så nu tar jag min stående skål med fil, flingor och bananer och slår på Nyhetsmorgon. God morgon torsdag och god morgon v 37!


Kvällsmiddag

När jag kom till Barre hade hon fortfarande träningskläderna på och hon hade slängt sig direkt på maten som vi skulle få njuta av igår kväll, resten av tjejerna satt i soffan och prata. Vi försöker att alltid bestämma ett nytt datum för att ses innan vi lämnar varandra för var gång så vi alltid har en dag då vi vet att vi ses, annars drar det iväg och tiden försvinner. Alla är ju upptagna med sitt och det är inget konstigt. Ikväll var turen alltså hos Barre! Vi käkade, pratade, fikade, provade Barres gamla kläder och skrattade hejdlöst och så mös vi med lilla Lennox som fick äran att hänga med brudarna. En mycket trevlig kväll som så många gånger går alldeles för fort. Nästa gång blir vi hemma hos Maria. Nu ska jag läsa lite bok och förmodligen hinner jag somna om igen. Mina mornar ser ganska lika ut:) hej så länge.


Uppackning och lunch!

Idag kom Kathleen och Lennox hit, dem mös i soffan medan jag satt vid bordet och packade upp den gigantiskt stora blöjtårtan och upptäckte allt fint som var i den. Är så nöjd över den och verkligen njöt av att få lägga upp blöjorna på hyllan. Efter det kom Johan hem och lagade mat till oss och även Ann kom över. Dagarna blir så mycket roligare när man får umgås med sina vänner. Efter lunchen hängde vi i soffan och K åkte hem och vi bytte ut K mot Hanna;) Så vi satt hela eftermiddagen och slappa och bara prata. En bra dag helt enkelt.

Svarar på en kommentar här: Jo Hanna jag minns dig såklart:) roligt att du har hittat hit och vad roligt att vi ska ha barn samtidigt. Är det första? Vet du kön?

Vem är den andra Hanna som har kommenterat? Nyfiken:)
Hej svejs


Överraskning med stort Ö!

Igår kväll blev jag överraskad ordentligt kan man lugnt säga. Mina underbara vänner hade planerat en babyshower för mig sen en lång tid tillbaka och alla lyckats hålla det hemligt för mig. För jag anande verkligen ingenting att det skulle stå 11 tjejer i min trapp och skrika: SUUURPRISE när det ringde på dörren. Shit, jag bara skrek rakt ut. Haha. Så roligt att bli så lurad av alla och även Johan som Kathleen har hållit kontakten med under hela dagen och innan med. Och jag har inte märkt nånting!!! Fan så glad jag är och helt överväldigad än. Har försökt smält allt och fångat in alla intryck och vad som egentligen skedde. Så himla kul att ha alla här tillsammans men kvällen gick alldeles för fort och helt plötsligt var det bara jag och Zoe kvar:(
Jag, vi, fick en super super fin blöjtårta med allt du kan tänka dig att behöva i början och även sen. Sånt som jag inte alls hade hunnit köpa nånting av men hade på min lista. Tårtan hade de alla gått ihop med och Kathleen hade gjort hela dekorationen, där kan man säga att nån är duktig. Väldigt svårt att visa på bilden hur den ser ut, men sjukt snygg och häftig står den på ett silverfat, inlindad i gråa sidensnören och i den stora helheten gömmer sig blöjor i mängder sen är det i stoppat massa bra att ha saker som nappar, nappflaskor, termometer, sax, babyolja, våtservetter och mycket mycket mer och på toppen en söt liten elefant. Jag är så glad över denna present. Tusen tusen tack underbara ni. Kan dock inte riktigt förklara känslan att jag inte får in att det var min babyshower ni vad på...jag har ju "bara" varit på alla andras. Ja som sagt, det tar tid att smälta en sån här överraskning. Så härligt. Nu har vi bara en sak kvar, det är ju lilla bebisen som vi alla längtar efter. 30 dagar står det på min app, gaaah, 30 dagar är ju ingenting❤


Middag och mello

I lördags hade jag mamma och min moster här på middag. Mamma och jag hjälptes åt att laga ugnsbakad lax, potatis, egen romsås och sallad till det såklart. Till efterrätten under melodifestivalen drack vi kaffe (de drack vin) och åt choklad. Även denna deltävling sög tyckte jag. Inte en låt som jag fastnade för. "Ja jo den här funkar ju, den här är väl okej" typ som att man letade låt bara för att gilla nån. Nej skit var det alltihop, sånt där kan vi inte skicka vidare det är ju skämmigt ju. Nog om det, kvällen var mycket lugn och trevlig och hundarna lekte fint här hemma. Mosters hund uppskattade min mage och låg där och mös ett tag:) helt plötsligt var klockan mitt i natten och jag skjutsade hem systrarna till sitt.


Nostalgitripp

En middag, några vänner, lite kaffe och choklad, en bildvisning från back in the days senare ligger jag nu i sängen och är dö trött. Ska sova så fort jag lagt ifrån mig telefonen. Riktigt kul att kolla bilder på allt vi gjort tillsammans, jag har så himla mycket bilder så skulle kunna sitta i evigheter. Det är inte alltid kul när jag väl är framme med kameran men kul när vi senare sitter såhär och kollar och minns allt och får oss ett gott skratt. Tack för ikväll fina vänner❤ god natt!


Måndag och lek

Vid lunch igår åkte jag ut till familjen i Irsta, 3 st av de iaf. Ola kom hem efter jobbet såklart. Där började vi med att käka lite lunch och titta på tv för att sen klä på oss och gå ut och rasta både hund och barn. Båda barnen somnade så det blev en rejäl promenad på en timme och K och jag prata på som bara den. Vi kan verkligen dela allt och säga precis vad vi känner och tycker, skönt att ha en sån nära vän där jag vet att jag kan säga allt och ingen dömer❤ När vi kom in vakna både hund och Vincent till liv, så vi tre lekte med bollar i hallen som bara den. Jag kasta och de jaga, tur att det fanns två;) Vincent är så rolig när han tar efter vad man säger, "sitt, vänta, (kastar iväg bollen) spring och hämta, kom tillbaka" säger han samtidigt som han klappar händerna i knät haha. Han är så sjukt rolig och framförallt duktig. Han börjar verkligen bli varm i kläderna när det gäller Zoe, han puttar ifrån henne när det blir för mycket, sliter bollen ur munnen på henne, har dragkamp med både boll och svans. Det är väldigt bra träning för henne med tanke på vad som komma skall, även om det är långt kvar till våran bebis kommer leka med henne men att hon just vänjer sig med barn. Just hennes ras är ju en ras som älskar barn och är väldigt familjekär och är som gladast när den får vara med och känna sig behövd. Ska bli så sjukt spännande att se hur allt kommer bli. Hon är ju så nyfiken på Lennox när han gör ljud ifrån sig och undrar verkligen vad det är. Mm. Som sagt ska det bli kul att se. När vi hade lekt ett bra tag så tro det eller ej men Zoe blev trött på V så hon gick och la sig, vilket typ aldrig händer. Men V är ganska ihärdig på henne och då går hon iväg när hon är nöjd. Så då började Ola förbereda mat och jag fick stanna och äta middag med de. Sånt lyx att både få mat och sällskap, jag tackar inte nej till det. Så där satt vi alla 5, Zoe ligger ofta under stolen vid V för där vet hon att ett och annat kan lätt slinka ner på golvet;). Middagen bara sprang iväg för sen vad det bara dags för mig att åka och hämta karln på stationen. En härlig dag fylld med motion och lek och som ni ser på bilden var Zoe helt slut när vi kom hem.
Ikväll är det middag och syjunta hemma hos mig. Mysiga saker. Hej så länge.


Wok

Vi var ju som sagt och rensade grejer hos mamma idag. Då hade hon en wokpanna som hon typ aldrig har använt. Och Johan har alltid pratat om att han skulle vilja ha en. Så vi fick den! Grymt ju. Så vi slog till med att inviga den på en gång. Kycklingwok med kokosmjölk, grönsaker, vitlök och sambal. Det var gott. Nu får vi hoppas att den används lite mer än vad den gjorde hos mamma. Tack tack!


Fredag, lördag och söndag

Herre vad snabbt helgen har gått, det är redan söndag kväll liksom. Dagarna har bara gått i ett och jag har haft fullt upp känns det som. I fredags hade jag en riktigt mysig kväll hemma hos min vän Maria, bara hon och jag på tu man hand och vi fick prata om sånt som vi aldrig annars hinner prata om. Igår lördag spelade Johan match, han gjorde mååål whheeeio vad roligt, sen på kvällen var vi bjudna på melodifestival middag ute i Irsta. Det bjöds på 3 rätters som var förjävla god, som det alltid är. En mycket bra kväll men med sjukt dåliga bidrag alltså. Katastrof i mitt tycke!
Idag söndag har jag rensat gamla saker hemma hos mamma, saker jag hade när jag var liten och grejer jag gjort i skolan. Vilka minnen det är, sjukt kul att kolla igenom sånt. Haha.
Nu ska jag äta lite vindruvor och mjölkchoklad och titta på film. Ny vecka imorn, vi får se vad den har att erbjuda.
Herrå.


Fredag 1 februari

Är just vad det är idag. En ny månad och en dag närmare den stora dagen.
Det jag skrev i det tidigare inlägget är säkert inte unikt men för mig är det väldigt skönt att få känna mig pigg och full av energi då jag är en aktiv människa. Och hur alla andra mår i sina graviditeter är deras ensak. Jag har bara min graviditet att jämföra med så kan bara utgå från det. Ville bara få det sagt. Jag är glad och tacksam över att jag mår som jag mår, sådeså:)

Idag har det blivit hela 3 långa promenader med Zoe. Så himla fint och skönt väder det har varit idag. Och det ska tydligen bli fint hela helgen, minus grader och strålande sol är inget att klaga på. Vi hundägare gillar sånt väder helt enkelt. Nu har vi lagat lasagne, städat lite och ska alldeles strax äta sen åker jag över till min vän Maria och har lite fredagsmys. Trevlig helg på er.


RSS 2.0