Ny hårfärg

Det blev orange och lugg!!! Jag är as nöjd, som vanligt. Haha. Blont får det bli sen, hade jag lagt i slingor nu hade jag blivit rosa eller tappat allt hår. Så valet var enkelt. Har länge funderat på lugg och är glad att jag "vågade". Jag är ju inte den som är den:) tycker det är skönt att det blir en frisyr bara av att sätta upp håret i en toffs.
Snart bär det av mot Mariefred, är så taggad för detta bröllop. Älskar dig Elin.


Frisören

Här sitter jag hos kära Eva igen. Jag sitter med färgen i och Malkin sover i sin vagn. Vilket han gjort nästan hela dagen, förutom vid matdags. Så skönt att han även gör det nu så Eva kan koncentrera sig på allt med mitt hår. Det sker ju alltid nån förändring och även den här gången. Haha. Spännande va?:)
Hörs sen.


Mitt i natten

Malkin vakna nyss, han somna redan vid 19 igår och fick mat sista gången vid 21.30. Så 5 timmars sömn i streck tackar vi för, nu sover han igen. Det är ju så förbannat ljust i vårt sovrum, vi köpte en rullgardin igår som ska mörklägga här och det är behövligt kan jag säga. Idag ska jag till frissan, vet inte hur det kommer bli denna gång. Är så jäkla sugen på lugg, jag vet att jag älskade det när jag hade det förut men hur vet jag om jag passar lika bra i det nu??! Vi får se. Ska väl försöka sova några timmar till iaf.
Förresten, nu är Malkin folkbokförd. Malkin Johan Söderström heter han:) hans namn fick godkänd, det känns skönt. Vette sjutton vad han hade fått heta annars. Finns det de som ändrar sig? hmm. Nej sova var det!!


Soool

Idag har solen skinit på oss. Fy faaaan så nice det är. Jag försöker bättra på brännan lite nu inför helgen. För vet ni vad jag ska göra då?? Gå på bröööööööllopp!! Min finaste kusin Elin ska bli fru, helt obeskrivligt vilken känsla och lyckorus jag har i hela kroppen för hennes skull. Det ska bli så jäkla roligt att få gå dels för 1. gå på bröllop 2. att min kusin gifter sig och ska bli fru 3. att träffa alla härliga kusiner på pappas sida 4. Bo i ett hus som vi får låna av Erica och Gustav 5. Komma bort ifrån stan ett par dagar. 6. Få lite inspiration;)
Vi åker redan på fredag kväll och boar in oss och går sen upp på lördagen i lugn och ro. Härlig start på dagen utan stress.
Jag har precis badat Malkin och gjort han klar i sängen. Han somna faktiskt precis och sover nu gott i sin egna säng. Det har han faktiskt varit duktig på redan från början. Inte allra första början för då sov han emellan oss i sitt neste, men efter 3 veckor sov han i nestet i sin säng. Det funkar kanonbra!
Ska ge mig på lite mat och sen sova tidigt. Säger god natt för kvällen. God natt!!


Strömsholm

Igår var vi på återbesök i Strömsholm för att kolla hur allt har gått med Zoe. Jag måste säga att jag inte är överförtjust i deras system och upplägg. Det är en ständig väntan och alla gånger jag har varit där är det förseningar. Så även idag! Jag kom dit vid 13.40, Malkin var med hela tiden och låg som tur var lugnt och snällt i sin vagn hela tiden. Checkade in oss, satt och vänta, den här gången bara 20 minuter extra. Sen kom vi in och jag hade samma veterinär som sist. Ta mig på orden nu, jag har INGENTING emot utlänningar men när de knappt inte kan uttala sig på svenska så blir man rätt lack alltså. Det handlar ju faktiskt om min hunds hälsa. Fick som sist, fråga om och om igen och sköterskan som stod bredvid fick typ översätta. Jag har i vanliga fall inga problem att förstå mig på när man bryter såhär men det här var i det värsta laget. Han undersökte iaf henne, tog tempen, kolla underlivet och analen, vägde och klämde ordentligt. Efter det fick vi sitta i korridoren och vänta på våran tur för att komma in på ultraljud. Helt plötsligt kommer han ut och ropar efter sin sköterska att de glömt sätta kanyl på Zoe. Efter lite om och men kom vi in på ultraljuds rummet och hon fick i sig lugnande. Sen fick vi återigen sitta och vänta för att komma in till veterinären för att få höra diagnosen. Hennes tarm och magkatarr är på väg åt rätt håll, urinvägsinfektion är helt borta, det visade ingenting på hennes blodprov men hon har fortfarande problem med livmodern. Kvinnan som tog ultraljudet tyckte det kändes så konstigt att hon har problem med livmodern då hon är väldigt ung men kunde inte riktigt konstatera varför hon fått det. Men med lite mer prover och utlåtande så ska vi på återbesök igen om 2 veckor. Har inte livmoderinflammationen lagt sig och gått åt rätt håll så kanske vi får tänka på att ta bort den helt. Allt för att inte hon ska lida såklart, min lilla tjej. Men nu får vi hoppas att medicinen svarar på bästa sätt och att hon blir frisk.
Jag är inte klar än, haha. Efter allt är klart därinne får jag gå ut i väntrummet och ta en ny nummerlapp för utcheckning/betalning. Där fick jag sitta och vänta i 30 minuter för att de inte fått svar från försäkringsbolaget för direktreglering. Men till slut så ropade de upp mig och jag fick åka hem, endast 4 timmar senare. Tur att Malkin var på sitt bästa humör och bara sov.

Idag blir det sol på playa del Egils. Lite småärenden innan bara. Ha en bra dag och hoppas solen skiner på er.


Full fart

Helgen har gått i ett. Igår var det som sagt 40 års kalas och idag dop för lilla Lennox. Jag tycker det är en sån mysig känsla i kyrkan på nå vis. Och framförallt när det spelas och sjungs bra låtar. De var så fina där uppe på "scen" och Lennox skötte sig galant.

Idag är det morsdag. Inte vilken som helst utan min första. En väldigt speciell och mysig känsla. Nu kan jag titulera mig som mamma på riktigt. Fick jättefina underkläder av Malkin (Johan).
Och en god frukost.
Grattis till min fina mamma på morsdag också. Köpte en tavla med ljus i som hade en text som passar henne perfekt;)

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen. Är dööö trött från igår och att jag inte fått många timmars sömn. Malkin hade nog sin sämsta natt sen han kom måste jag säga. Det var inget direkt skrik utan mer gnäll i flera omgångar. I och med att vi la oss sent från början kändes det inte ens som jag hunnit stänga ögonen. I morse var det inte grus, det var lim. Fick fan inte upp ögonen. Men efter en dusch och stor frukost var energin tillbaka igen. Och tur är väl det, nån slags inre energi man har som kommer från ovan. Tack för den!!
Men som sagt, ska lägga mig nu. En ny dag imorgon. Vi hörs då. God natt!!


Kalas

Vi är på 40 års kalas och har det bra. Johans bror fyller år imorn så nästan hela tjocka släkten är här och firar. Zoe leker fullt med alla barn och är i himmelriket och vi har suttit på altan i solen heeeela långa dagen.

Tidigare idag var jag hemma hos underbara Frida och fick mina ben vaxade. Hon är en sån grymt härlig tjej som alltid är fylld med energi.
Efter det mötte jag upp Lina som var här i stan, vi tog en lunch på kajen och hängde, under tiden kom även Ann. Kajen är ett grymt ställe att vara på när solen skiner, massa folk, det ligger precis vid vattnet och maten är god.
Nu ska nyktra jag vänta på min inte nyktra karl för att få åka hem:) morsan är trött. Haha. Imorn är det en spännande dag. Berättar mer om det då. Bye


Heldag

Åh vad kul det är att läsa era kommentarer, det är ju så mycket roligare att skriva när man får respons.
Maria du har så rätt, man tror att man känner igen signalerna men så helt plötsligt är det något annat. En charmig del av det hela samtidigt som det ibland också är frustrerande.

Idag har vi varit på marknaden. Vi var där precis när det öppnade, va skönt det var kan jag säga. Vi gick runt och kollade ut de små sakerna vi skulle köpa, väntade in Johan, åt langos, köpte det sista och drog sen ut till Irsta. Vårt andra hem som många av er vet:)
Nu är det tack och god natt. Mycket som står på schemat i morgon.


Grus

Idag känns det som om jag har grus i ögonen. Fy fan så trött jag är. Malkin har knorrat och hållit på sen 4 i morse. Vet inte vad det va, han ville inte äta, blöjan var ren och alla rapar hade kommit upp. Fast iofs nu såhär i efterhand kanske det var bajset som ville ut för kl 6 la han av värsta högen. Bara att gå upp och se glad ut.
När man sen går upp och möts av hans leende försvinner all ilska jag haft för förlorad sömn, helt sjukt faktiskt.
Varje morgon har vi i stort sett samma rutiner, den bästa av de alla är när jag duschar tillsammans med honom. Jag håller bara honom i famnen och låter duschhandtaget hänga där uppe. Man ser verkligen hur mycket han njuter och jag med såklart. Det här skulle jag vilja rekommendera alla som har småbarn att göra, om ni inte redan gör det såklart. Men gu så mysigt det är och en grym start på dagen. Sen gillar jag rena och fina barn och ser tiden på skötbordet som kvalitetstid. Jag pratar, busar lite, smörjer in, ger massage, klipper naglar osv. Underbart. Sen klär jag alltid han klar för dagen och lägger ner han i sängen och varje gång somnar han om i ca en timme igen. Det är då jag äter frukost, lägger i och tar reda på tvätt, tar reda på disken, dammsuger, städar, plockar, ja allt sånt här som jag mår bra av. Jag måste ha kliniskt rent runt omkring mig varje dag, då mår jag bra;) (undra vem jag brås på) iaf i mitt hem, hos andra bryr jag mig inte det minsta och det är helt sant det. Det får vara hur skitigt som helst men det rör mig inte ryggen. Hur funkar ni på morgonen? Även ni som inte har barn. Berätta, kul att se andras rutiner.


Ikea

Det blev lunch på Ikea och lite tittande i affärer. Vi mötte upp Kathleen med båda barnen och Maria med Amanda. Sen strosa vi runt lite och bara umgicks. Alldeles lagom. Jag fick med mig en grej från Ikea som jag ska visa sen. Btw så är Maria höggravid och är beräknad på måndag. Hon är bara sååå himla fin, vet inte hur många gånger jag sa det till henne idag:) jag tycker gravida kvinnor är det vackraste som finns måste jag säga. Nu ska jag äta lite mellis och sen bege mig till mamma och hjälpa henne med att koppla in hennes (mina gamla) högtalare.


Härligt

Hade en väldigt trevlig dag igår. På fm var jag och Malkin ute i Ekbacken och hälsade på Wenche och lilla Lykke. Hon är ca 1 månad äldre än M. Vi prata och prata en massa och mamma Wenche imponerade på mig genom att vara en duktig supermamma:) hon hade maten förberedd så det var bara sätta in i ugnen och dessutom hade hon bakat. Jag kan inte säga att jag kan bjuda tillbaka på samma sätt. Vidare från Ekbacken in till stan och hälsa på hemma hos Viktor, Maria och lilla Malte. Spenderade några timmar där innan vi bestämde oss för att gå ner och titta på vårruset. Så snabbt hem och packa och byta om sen en promenad ner för att möta upp lilla familjen igen. Väl nere på löga gick vi runt bland olika monters och smaka på lite prover och annat gott. Samtidigt som vi stod på sidan om och åt lite smågodis kikade vi på alla tjejer som en efter en tog sig förbi mållinjen. Solen hade bestämt sig för att skina en kväll som denna så vi hade tur som slapp regnet.
Vi lunkade senare sakta in mot stan, pratade om allt mellan himmel och jord och skildes sen åt för att gå hemåt. Johan lagade mat och jag förberedde allt inför kvällen sen var det dags att skypa med Malkins gudfar som bor i Göteborg. M har världens bästa gudfar, jag älskar verkligen Björte. En sån härlig och charmig kille. Vi kunde inte ha gjort ett bättre val.

Idag vill Kathleen, jag och barnen göra något kuuuuuul. Kan nån snäll människa ge förslag på något riktigt kul. Vi hade tänkt gå på bio, men då Vincent bara klarar av en kortfilm så funkar inte det. Barnfilmer går bara på lördagar tydligen, riktigt dåligt måste jag säga. Så, säg nått?!!


Mamma barnträff

Nu drar jag och min lilla köttbulle iväg på lite äventyr. Vi ska träffa Wenche och hennes dotter Lykke och såklart se deras nya hus. Äta ska vi också göra och det är tur det, för en annan som är uppe med tuppen äter vid 6 då är man hungrig lagom till 11;)
Hörs sen.


Nystart

Sådär ja, nu kan jag äntligen starta bloggen på nytt. Jag har fått hjälp av Kathleen och Fanny med min nya header, så nu känns det bra att få starta på riktigt. 
 
Eftersom jag har valt att ha lösenord på bloggen och vet vilka som kommer ta del av det här kan jag nu slappna av i skrivandet och försöka vara så ärlig som möjligt, såklart inte gällande allt men mycket. Det känns bra för mig att ha mer koll på vilka som följer mig då jag tidigare hade läsare som absolut inte har med mitt liv att göra. Och jag vet att det är något man får ta när man har en blogg. Men sen Malkin kom vill jag inte dela med mig med bilder på honom offentligt bara sådär, den ända offentliga sajten vi valt att göra det på är instagram, för även där kan man välja vilka som ska följa en. (Därav kommer det bli mycket bilder här på bloggen som redan är upplagda på Instagram) Så vi har bojkottat facebook och min blogg tidigare, ett beslut som jag och Johan har tagit tillsammans. Jag fick bla en kommentar i det inlägget när jag skrev att jag skulle sätta lösenord på bloggen att det var som att bli slagen på näsan, att man fått följt hela min resa under graviditeten, sen när bebisen väl kommit till världen väljer jag att inte visa det offentligt. Jag förstår på ett sätt men samtidigt kan jag inte tycka att jag delade med mig så mycket av min mage osv. Jaja, det är så här jag och vi har valt att göra och det känns bra för mig. Nog om det. Jag vill avsluta med att säga att det är kul att se att det är så många som vill läsa min blogg, jag ser det här som en dagbok för mig själv och även ett sätt att försöka dela med mig av saker som jag kan få hjälp och tips av från er läsare. Så nu när jag exakt vet vilka ni är så får ni faktiskt bli bättre på att kommentera, har ni en gång kommenterat så kan ni fylla i "kom ihåg mig" så ligger ni sparade resten av tiden, smidigt och inget att skylla på=)
På återseende!

Stugan

Vi kan inte ha önskat oss någonting annat i helgen än allt som vi fick uppleva tillsammans. En jättemysig stuga som ligger helt fantastiskt fint till. Vi har fått lite av varje, massa sol, lite regn, massa mat, lite dryck, massa lek, lite sova, massa grill, lite bad. Barnen har njutit minst lika bra som vi har gjort. Och inte tala om Zoe, hon har nog njutit mest av alla. Vi har nu packat ihop allt och ska snart bege oss hem till Västerås igen. Är så glad att vi för flera månader sen planerade detta och att vi fick chansen att följa med hit. Tack fina vänner för den här gången. Jag skulle absolut vilja spendera några dagar eller en vecka här någon gång igen.


Min tjej

Zoe har i omgångar varit dålig och spytt gul galla, hon har även typ som svimmat av i slutet av när hon spytt av krafterna eller smärta. Första gången skedde i vintras sen har det varit oregelbundet men alltid på morgonen. I dag var jag och min mamma till Strömsholm för en undersökning. De tog blodprov, kände och klämde sen var det dags för ultraljud. Det visade sig att min lilla tjej lider av massa infektioner. Tarm och magkatarr, infektion i livmodern och urinvägsinfektion. Stackars stackars tjej som lider av allt det här samtidigt. Förstå själva att ha ont i tarmarna och dessutom ont i underlivet, inte konstigt att hon ätit sjukt dåligt och varit slö i omgångar. Nu ska hon äta antibiotika för allt i 10-14 dagar flera gånger om dagen, äta specialfoder och dessutom få något som hjälper till att få magen att neutralisera sig. Jag vet vad jag ska syssla med 2 veckor framöver. Så om 2 veckor ska jag på återbesök och då hoppas att allt gått åt rätt håll. Usch det gör ont i hela mig att veta att hon lider/lidit så mycket. Min fina älskade tjej.


Onsdag

Jag tänker börja med att skriva på som vanligt om det vardagliga och vad som händer i mitt liv, men sen när jag har tillräckligt med tid ska jag dela med mig av veckorna och månaderna som har varit. Det har ju som många vet hänt en hel del. Så ha tålamod och överseende med det. Saker och ting ser lite annorlunda ut idag än för några månader sen, prioriteringarna är annorlunda, tiden räcker inte riktigt till på samma sätt som förut och personen Veronika är inte i fokus längre. Men det är värt varje uppoffring och jag älskar mitt liv just nu.
Idag står städning, tvättning och packning på listan. I helgen åker vi nämligen bort. Min bästa kompis Kathleens svärföräldrar har en stuga i Dalarna. Där ska våra familjer tillbringa helgen och bara ha det mysigt och rå om varandra. Känns som det var sjukt länge sen vi planerade det här och nu är det dags. Ska bli riktigt kul att få komma bort lite och att få umgås med favorit vännerna. Dags att hoppa upp från sängen och göra lite nytta.


Nu så.

Kan jag äntligen börja skriva igen så som jag vill. Det har varit skönt att ha haft en paus samtidigt som jag har saknat det. Men det har heller inte funnits tid till att blogga då det såklart har legat stor fokus på familjen. För den 25:e mars föddes vår fina son Malkin. Ska berätta mer om det sen. Nu ville jag bara säga hej och välkomna till min blogg, igen!!


Hej alla glada

Jag kommer att börja sätta lösenord på bloggen fr.o.m. i morgon. Har inte hunnit skriva ut ett enda mail men kommer såklart fixa det när tid finns. Jag har bestämt mig att ta en liten skara människor som ska "få" ta del av min blogg då jag kommer vilja ha min blogg som en dagbok. Och då alltså inte undangömma massa information utan vara så rak och ärlig som möjligt. Så ni som inte får något lösenord får helt enkelt bara förstå det. Det finns säkert många som tycker det här är töntigt, men helt ärligt så skiter jag i det. Jag vill ha det som min sida där jag kan skriva ner mina tankar och funderingar och dela med mig av kanske det djupaste och då bara för personer jag vet jag kan lita på och vet bryr sig. Så är fallet. På återseende.


Full rulle

Jag har inte glömt att skicka ut lösenord till er. Bara att början på den här veckan har soooooolen skinit så då har jag passat på att njuta av den. Den som väntar på något gott;) ska bli riktigt roligt att komma igång. Vi hörs snart igen.


Kul

Vad kul att se att jag fått sån respons av många som vill fortsätta läsa min blogg och följa min familj. Efter helgen kommer jag sätta mig ner och skriva mail till er om det nya lösenordet. Längtar till att få sätta igång, det kliar i mina fingrar att få skriva av mig lite;)


RSS 2.0